*** Bejelentkezés***
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

MENÜ

 

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS

 

TÉRKÉP

 

 
Utazási irodák

 

 
Húsvét Horvátországban

 

 

  

 

INGATLAN KÖZVETÍTŐK

 

SZÁLLÁSHELYEK

 

VALUTAVÁLTÓ=
 

SZÁMLÁLÓ

Indulás: 2005-02-28
 

..:: HORVÁT SZIGETEK ::..

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Lopud sziget

   
A gyönyörű Lopud sziget Dubrovniktól északnyugatra fekszik. Az Elafit szigetcsoportot, Dubrovniktól északra, a Daksa, Koločep, Sv. Andrija, Lopud, Ruda, ©ipan, Jakljan Tajan és Olip alkotja. Többségük kis lakatlan sziget. Lakott szigetek a Koločep, Lopud és ©ipan. A középső Lopud szerintünk a legszebb. Területe 4,63 km², legmagasabb pontja Polačica, 216 m. Pillanatnyilag Lopudnak kb. 220 lakosa van. Lopud település a sziget északnyugat felé kitárulkozó öblében van, ©ipanra néz. Két magaslat között gyönyörű völgyben sétány vezet a sziget délkeleti részében levő ©unj öbölbe. A fürdőzők szívesen látogatják e szinte körgyűrű alakú strandot. Fehér homok van a talpunk alatt, fokozatosan mélyül a víz. Ideális a gyerekeknek. A sziget évi 2584 napos órával dicsekedhet, a forrásvizeknek köszönhetően, mégis üde, zöld a növényzete különböző fákkal, bokrokkal és sok pálmával tarkítva.

Vis sziget

   
Az Adria legtávolabbi részén, a nyílt tengeren helyezkedik el Vis szigete, az érintetlen természet oázisa, egész évben nagyszámú napsütéses nappal és hangulatos öblöcskékkel megajándékozva. A természet egyik legszebb csodája a közeli Bisevo sziget egyedülálló, csodálatos Kék barlangjával, amelyet a tenger alatti átjárón keresztül behatoló megtört sugarak csodálatos, kékes-ezüstös fénnyel világítanak meg. Az egész Adrián szinte sehol sem készítik el olyan ízletesen a halat és a homárt, mint itt, hiszen ezek még mindig a régi, híres visi halászok receptje alapján készülnek

Korcula

   
Fedezze fel Korčulát, az azonos nevű dél-dalmát sziget történelmi és idegenforgalmi központját, egyben a híres világutazó, Marco Polo szülővárosát! Hangulatos kis terei, kacskaringós sikátorai és eredeti mediterrán atmoszférája révén az Adria megszállottai régóta csak kis Dubrovnikként emlegetik... S míg napközben a híres dalmát kőfaragómesterek évszázados építészeti remekeiben gyönyörködhetünk, esténként a helybéliek látványos ízelítőt adnak a turistáknak a sziget sajátos hagyományának számító "moreska" nevű vitézi táncjátékból! Strandok: kavicsos, sziklás

Pasman sziget

   
Dobropoljana település a közel 3oo tagú Zadari szigetcsoporthoz tartozó Pasman sziget északkeleti oldalának egyik védett öblében található. Pasmanra a szomszédos Ugljan sziget érintésével naponta több hajójárat is indul Biogradból. A település alig 4oo állandó lakosa elsősorban zöldség-, olíva- és gyümölcstermesztésből, valamint halászatból él, így a friss zöldség és hal beszerzése általában nem okoz gondot, sőt - a barátságos,vendégszerető helybéliektől kiváló olívaolajat és házibort is vásárolhatunk. Szálláslehetőséget - vendégszobát és apartmant - számos magánház kínál. Megközelítés: Biogradból komppal 15 percre

Solta-sziget Maslinica

   
Az egykori halászfaluból mára kedvelt nyaralóhellyé lett Maslinicát Solta-sziget nyugati partjának egy védett öblében található.Hangulatos tavernáiban eredeti helyi alapanyagokból, hagyományos módon készült finom falatokat fogyaszthatunk.A környék természetes növényvilágának legrangosabb tagja az olajfák. Maslinica a csendes pihenést keresők ideális nyaralóhelye,ahonnan könnyen elérhetők dél-dalmácia nagyobb idegenforgalmi célpontjai.Hvar sziget,Korcula,vir,Makarska,Dubrovnik.

Murter sziget

   
Murter a szárazföldhöz Tisnonál közuti hiddal is csatlakozó Murter sziget három nagyobb településének egyike.Sibeniktől Kb:30Km-re fekszik,a védett Hramina öböl partján,ahol 400 férőhelyes Marina várja a hajósokat.A közeli Slanica öbölben gyönyörű fekvésű jól felszerelt strand található.Murter éttermeiben elsőrangú konyha várja vendégeit.A sportolni vágyók tenisz, kézilabda és focipályák közül választhatnak. Szörfözésre és búvárkodásra is nyílik kiváló lehetőség családosok részére ideális nyaralócélpont.

Cres sziget

   
Cres város az azonos nevü észak-adriai sziget legtermékenyebb.Nyugati oldalán található.A sziget több ökológiai nevezetességgel is rendelkezik.A térségben egyedül itt költenek a szigorú védelem alatt álló fehérfejű keselyük, másrészt pedig Cres magáénak mondhat egy hihetetlenül érdekes tájélményt nyújtó sós vizű belső tavat is,a Vransko Jezerot. Látogasson el ön is a nyugalom eme páratlan szigetére.A sziget megközelitése Rijekától komphajóval lehetséges. Cres sziget 68Km hosszú, egyes helyeken csupán 2Km széles. Cres 404Km2 nagyságú.

Palagruza

   
Palagruza sziget az Adria kellös közepén. Palagruza valóban különleges helyet foglal el a horvát tengerpart szigeteinek sorában.A világitótornyában apartman lett kialakitva,ahol igazán egyedi élmény a nyaralás.Fantasztikus kilátás a tenger végtelen kékjére a sziget " dél aranyaként " is ismert,páratlanul szép strandja,és a számos apró csodája felejthetetlen pihenést garantál.A valódi csendre és nyugalomra vágyó természetbarátoknak.

Krk sziget

   
Krk az Adria legszebb szigete 410Km2 partvonalának hosszúsága 190Km.A szárazföld és a Krk sziget közt híd ível át,mely 1309m hosszú. Keleti oldalon kopár kartsziklák jellemzik. Déli és nyugati részét zöld növénytakaró boritja.A virágzó fürdöhely Njivice,Malinska,Krk,Punat és Baska.

Vir sziget

   
Vir egy Zadar melletti kis sziget melyet hid köt össze a szárazföldel,ezzel megkímélve önt a kompozás fáradalmaitól.A Vir manapság fejlődik igazi üdülővárossá.A szigeten számtalan kávézó, étterem,disco és más szórakozóhely várja az idelátogatókat.Több mint 31Km-es ezen belül rengeteg kiépitett betonozott,néhol kavicsos és homokos,sziklás és "vad" strandal rendelkezik.A szigetnek ideális a fekvése hiszen a horvát tengerpart közepén helyezkedik el.Kimondottan kellemes mikroklímával rendelkezik.A nagy nyári kánikulát a szinte mindig fújdogáló enyhe partmenti szellő teszi elviselhetővé.

HVAR SZIGET

   
Horvátország legnagyobb szigete a Hvar-sziget, ahol évente átlagosan mintegy 320 napot süt a nap.Ha ehez még hozzáadjuk a szigetet beborító levendula és rozmaring ültetvények káprázatos illatát az árnyas partmenti fenyveseket és a sziget egyedülálló civilizációs hagyományát,könnyen beláthatjuk miért is lett Hvar sziget az utobbi idők talán leglátogatotabb adriai szigete.Strandjai köves,keskeny öblök homokos strand szakaszokkal. A sziget fővárosa Hvar műemlékeivel és szép szállodáival igazi turista atrakció. Vrboska és Jelsa Hvar szigetén még ez a két település szolgál izgalmas látnivalokkal. Vrboska Stari Gradtol 5 km-re a tengerparton található. Jelsát újabb 5 km megtétele után érhetjük el.

BRAC SZIGET

   
Kimondottan exkluziv nyaraló helynek számító Bol az egyik legnagyobb Horvát sziget, Brac déli oldalán fekszik.Közvetlen közelében található a Horvát Adria legkáprázatosabb strandja.A tengerbe több mint 630m hosszan benyúló kavicsos töldnyelv.Mozgalmas,bulizós nyaralásra, szórakozásra vágyó vizisportokat kedvelő turisták ennél ideálisabb adriai célpontot aligha találhatnak. Szép fenyvesekkel boritott,fedett tengermelléki fekvő közép Dalmáciai szigetcsoport legnagyobb szigete.A népszerű fürdőhely építészeti különlegességekben is bővelkedik.Bol város centrumát vonat és hajó köti össze a 300m mélyen a tengerbe nyúló szarval. A szállodák az ismert strandtól 200-350m-re találhatók.Szépen kialakitott és megvilágitott gyalog sétányokon lehet megközelíteni a partot.

VIS SZIGET

   
Vis-sziget egyedien lehorgonyzott a tengerben, távol a szárazföldtöl.Koraesti nap szépségében mint egy titokzatos fekete garmada mely a tengerből nött ki.Viharos és gazdag történelme kitörölhetetlen nyomokat hagyott a sziget minden kis sarkában,embereiben,szokásaiban.Vis-sziget egy dialektikus oázis,amelyet a tenger és az idő alakitott ki.Eredetisége és szépsége egyik legszebb az Adria szigetei között.A sziget minden útja a tengerhez vezet,valamely szépséges öbölbe. Minden öbölnek megvan a maga szépsége,és varázsa.

PAG SZIGET

   
Pag város az azonos nevezetü gyönyörű csipkéiről, zamatos juhsajtjairól nevezetes Észak-Dalmát szigeten található.Pag sziget a szárazföldről közuti hídon,illetve kompal közelíthető meg.Pag sziget jellegzetessége a szinte holdfelszinre emlékeztető kopár síkságok és az üdén zöldelő olaj és fügefaligetek hihetetlen változása.Kristálytiszta vize a pagi öblök szépsége tesz még teljesebb nyári élménnyé. Strandjai kavicsos,homokos, három strandon ivóvíz is található.

KORCSULA SZIGET

   
Amint belépünk Korcsula városba felmenve a kőlépcsőn,elhaladva a város bejárati ajtaja alatt elénk tárul az elhivalkodott idők kőcsipkéje és lehellete.A Korcsula városhoz egészen közel eső hangulatos Rasisce település Korcsula-sziget azonos nevü öblében található.Találnak maguknak érdekes látnivalót vagy programot a hires Korcsula ősrégi falai között.

RAB SZIGET

   
Horvátország elsöszámú napsugár kertje 94km2 területe.22km hosszú és 3-10km széles.A keleti oldalon húzodó hegyek feltartóztatják a szárazföld felé érkező hideg Burát (szelet).Rab sziget fövárosa egy mély jól védett öböl keleti oldalán keskeny földnyelven terül el.Rab-sziget üdülő központnak szép hosszú igen sekély strandja van,mely különösen gyerekeknek ideális.

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 

NEMZETI PARKOK

 

     Plitvice

                  Krka

          Brijuni 

 

 

 

 

RESTAURANT

 

 

HASZNOS TELEFONSZÁMOK

 

Horvátország hívoszáma 385

Rendörség: 92

Tüzoltóság: 93

Orvosi készültség: 94

Úti elsösegély 985

Úti elsösegély mobil: 01/987

Általános információ: 981

Int.túristáknak:0800 200 200

 

*** SZAVAZZ TE IS ***

Szavazás
Mivel utazol horvátországba?

Autóval
Repülővel
Hajóval
Busszal
Stoppal

 
Partneroldal

Ajánlott oldalak!

http://www.kalandatengeren.hu/


http://horvatszigetek.lap.hu/


  http://krk.lap.hu


http://horvat-apartman.wyw.hu/


http://www.horvi.hu/


 

KÉPGALÉRIÁK

 

FONTOS INFÓK

 

WEB CAMERA

 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought